Press

11 januari 2014, Göteborgs Fria Tidning: Två år av motståndspunk

6 december 2013, Equalizer: Distat gitarrmangel och kampen om tolkningsföreträde

1 maj 2012, Brand: 2012 blir feminismens punkår (s.79)

21 april 2012, Skånes Fria Tidning: Punken lever (s.15)

21 januari 2012, Fria Tidningen: Punk utan mansdominans (s.14)

12 januari 2012, Göteborgs Fria Tidning: Crew Scumrask intar Fängelset

10 januari 2012, Gaffa: Feministisk initiativ i fängelset

Pressmeddelande den 11 april 2012

FEMINISTISK PUNKSPELNING I MALMÖ

Det feministiska punkåret 2012 gör sig påmint i Malmö den 21 april då Crew Scumrask hälsar alla feminister, punkfantaster, Riot Grrrls och inte minst sig själva välkomna till Malmö genom att bjuda in till tokfeministisk punkgryta på Studiefrämjandet (Sofiepark/Ystadsgatan 53).

På scen kommer vi att få se riotpunk från Född i Farstun (Gbg), anti-etablissemangspunk från Glidslem (Hbg), käftsmällspunk från Avfart 33 (Malmö) och ljuvlig krossa-patriarkatet-sång från Heleneholms Systerskapskör – allt för feminismen, mot mansdominans!

– Vi vill se en annan punk/musikscen! Vi är trötta på att känna oss osynliggjorda, objektifierade och icke-representerade på den nuvarande scenen; därför fokuserar våra arrangemang till att öppna upp för kvinnor, transpersoner och queers – både som musiker, tekniker, arrangörer och publik.

För förändring och förbättring!

MVH Crew Scumrask

Crew Scumrask sätter upp feministiska arrangemang i olika former.

Crew Scumrask arbetar för feminismen – mot mansdominans.
Crew Scumrask är inte nöjda förrän världsordningen har förändrats.

Pressmeddelande den 5/10 januari 2012

FEMINISTISK PUNKSPELNING PÅ FÄNGELSET

Den 14 januari sätter arrangörskollektivet Crew Scumrask upp en punkspelning med göteborgsbanden Född i Farstun, Vicious Irene och The Volcano – för feminismen, mot mansdominans!

– Vi är trötta på den mansdominerade och exkluderande musikscenen och arbetar med att förändra den. Vi vill öppna upp musikscenen för kvinnor, transpersoner och queers – både som musiker, tekniker, arrangörer och publik, säger Liza Palmgren, en av medlemmarna i Crew Scumrask.

Crew Scumrask presenterar därför klubb Cut the Crap och har inför sitt första arrangemang fått till vinterns hetaste punk-lineup! Bredvid göteborgslegenderna Vicious Irene finner vi även garageinfluerade och genreöverskridande The Volcano samt Född i Farstun – ett nytt tillskott som inte är på väg någon annanstans än uppåt. Bra röj i feministisk och upprorisk anda utlovas!

Spelningen, som föregås av veganskt folkkök, sätts upp på Fängelset – en drogfri lokal nära Redbergsplatsen som välkomnar alla från 13 år och uppåt.

MVH Crew Scumrask

Crew Scumrask är ett nystartat feministiskt arrangörskollektiv som inte är nöjda förrän världsordningen har förändrats.

Annonser
Annonser